LOZAN

LOZAN

Bugün, 24 Temmuz 2023. Birinci Harpten yenik çıkan Osmanlı’nın küllerinden doğan  Yeni Türk Devletinin egemenlik ve bağımsızlığını  tüm emperyal güçler ve  dünya uluslarına ilanının  yüzüncü yılı.

Kurtuluş utkusunun  temel taşlarını oluşturan; egemenlik, bağımsızlık ve özgürlük inancı, imzalanan bu uluslararası sözleşme ile İsviçre’nin Lozan kentinde    tescillenmiş, yaklaşık dört ay gibi kısa bir süre sonra da  , 29.Ekim 1923 ‘ te “ Cumhuriyet” le taçlanmıştır.

Gazi  Mustafa Kemal’in önderliğinde , din, dil ve etnik ayrım gözetmeksizin bu toprakları yurt edinmiş tüm halkın ,  yeni toplum ve yeni ulusun çağdaşlaşma yolundaki ilk adımları, saltanat ve hilafetin kaldırılması ve devrim yasaları ile  devam etmiştir.

Halkın   yedi düvele karşı savaş alanlarında yazdığı kurtuluş destanının ardından gelen Diplomasi Zaferini  kimi sözde aydın kişi ve  bunların peşlerine takılan bazı günümüz  siyasetçilerinin acımasızca sürdürdükleri eleştirilerindeki aymazlığı gördükçe içim acıyor. Neymiş On İki Ada ( tarihi  de bilmiyorlar),Hatay, Kerkük , Musul vb. neden bırakılmış.  Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak.. Tam da bu soy kişilere yakışan sıfat.  Bu kişileri sözde vatan sevgisi ve sevgisizlikleri ile bir başlarına bırakarak, tüm ezilen ulusların örnek aldığı Ulusal Kurtuluş Zaferimizin , uluslararası düzlemde tescili anlamındaki Lozan Zaferini içtenlikle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal  Paşa olmak üzere,  1.,2. İnönü muharebesi ile Sakarya Meydan Muharebesi komutanı İsmet İnönü Paşa ile emeği geçen tüm büyüklerimizi rahmet , minnet ve özlemle anıyorum 24.07.2023 Ö.K.

Kırca Hukuk Bürosu
Tüm Hakları Saklıdır ©